Ensi töiksemme kävimme nauttimassa Vohvelikahvilan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kauden erikoisvohveleista. Oli nannaa ja huiput jutut. Kuulumisien vaihtaminen on Elinan kanssa aina hauskaa, sillä tytöllä on nimittäin niin paljon meneillään kaiken aikaa. Joskus toivon, että jaksaisin olla yhtä aktiivinen. :)
Kahvilassa käynti kuuluu vielä opiskelijaelämään, mutta leffan sijaan päädyimme spontaanisti teatteriin. Kävimme siis katsomassa Tampereen Teatterilla komedian Tuhkaa ja Teräviä. En osaa edes arvostella teatteriesityksiä kriittisesti, olen nähnyt niin vähän, että näytelmiä on aina ilo katsoa. Toisessa näytöksessä päästiin nauramaan kyllä tauotta ja tarina teki väkisinkin hyväntuuliseksi.
Launtaina oli varsinainen kotigourmet-päivä. Ensin taiottiin illaksi veljeni tupareihin vietäväksi madeiralainen porkkanakakku paksulla kuorrutteella ja sitten keskityttiin illalliseen. Uunijuurekset ja lohirullat oli paljon helpompi valmistaa kuin ihanasta makuelämyksestä uskoisi.
Kahdelle hengelle kasviksiin tuli
- 2 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 3 perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- reilu loraus öljyä
- hunajaa
- suolaa, mustapippuria, rosmariinia
Lohkotut kasvikset kulhoon ja sekaisin kaiken muun kanssa ja sitten levälleen pellille puoleksi tunniksi 200 asteeseen.
Perään heitetään 10 min päästä lohirullat, joiden väliin voi laittaa haluamaansa tuorejuustoa. Niitä paistoimme siis sen parisenkymmentä minuuttia ja ne näyttivät grillivartaissa huomattavasti esteettisimmiltä kuin uuniin mennessään.
Nuo uunijuurekset olivat Elinan idea ja ne kyllä ylittivät odotukseni (etenkin punajuuri, jota olin maistanut vain säilöttynä)! Sopivat myös opiskelijabudjettiin.
Nautiskelija: "Täydellinen sunnuntai löytyi lauantaina Tampereelta."
PS. Kaipasimme sinua, Siiri ♥
Tuohan näyttää Kuningashuonegourmet-koulutuksen 3. vuosikurssin opinnäytetyöltä. Viikon päästä voisi varmaan koettaa näyttötutkintoa syyslomalla?
VastaaPoista