27.9.2011

Kaakaokaaos



Eräänä pimeänä syysiltana muuan nuoripari päätti keittää kaakaota kellon lähetessä yhdeksää.

Saksalaiset(?) joululahjaksi saadut kaakaon valmistukseen tarkoitetut suklaapatukat pääsisivät viimeinkin käyttöön. Odotettavissa oli eksoottinen makuelämys, kupillinen cashew-pähkinän ja karamellin makuista kaakaota ja toinen kupillinen bourbonin ja vaniljan makuisena.

Ohje oli yksinkertainen:
1. Kaada kuuma maito sheikkeriin.
2. Lisää patukka ja anna seistä kaksi minuuttia.
3. Ravistele juoma ja anna jälleen seistä kaksi minuuttia.
4. Sekoita juoma ja nauti!



Vaiheet 1 ja 2 sujuivat leppoisasti nuorenparin rupatellessa rennosti nuoren neidin kirkkaalla neonvalolla valaitussa ahtaassa keittiössä välittämättä liiemmin olosuhteiden ankeudesta.


Draaman kaari huipentuu vaiheessa 3, kun aivan ilmoittamatta, kuin tyhjästä sheikkerin kansi läjähtää auki jo ensimmäisellä ravistuksella!  Nuoripari noituu yhdestä suusta maidon roiskuessa pöydälle, lattialle ja itsensä nuorenparin päälle. Voi sitä kurjuuden määrää! Kuinka kukaan olisi voinut aavistaa, että kuuma maito saa sheikkerin aukeamaan ravistettaessa, tilanne oli kerrassaan ennen kuulumaton.






Ja tähän kuvaan tarinamme on hyvä lopettaa, sillä kukaan ei halua tietää kuinka surkein ilmein nuoripari aloitti pitkän ja piinallisen urakan, keittiön siivoamisen maidosta, joka oli päässyt jopa kaappien sisään.



Mainittakoon vielä yleisön lohduksi, että osa kaakaosta säästyi ja iltakymmenen aikoihin nuoripari pääsi kuin pääsikin maistelemaan erinomaisen täytelisiä kaakaomakuja, joiden kaltaisia ei Suomessa olla ennen koettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti