19.11.2013

Lähtölaskenta on alkanut

Lauantaina totesimme Mikon kanssa, että kappas matkamme Japaniin alkaa tasan neljän viikon päästä. Tänään jäljellä on 25 koulun-, stressin-, pikkujoulujen- ja tenttientäyteistä päivää. Oli kuitenkin joka tapauksessa korkea aika päättää, missä muualla haluamme käydä Tokion lisäksi. Olemme kolme viikkoa reissussa ja ostamme viikoksi Japan railpassit. Aiomme tehdä sekä päiväretkiä että muutaman yön reissuja.

Inspiraatiota haemme matkaoppaista ja tietysti netistä. Matkaoppaat ovat kuitenkin minusta täysin omaa luokkaansa, internetissä tieto on hajanaista ja kokonaiskuvan saaminen on vaikeaa. Tällä hetkellä Mikolla on omana tuo Lonely Planetin Japan-opas ja minulta taas löytyy suomenkielinen Mondon Tokio-opas. Tuo jälkimmäinen meillä oli mukanamme jo viime Japanin reissulla ja siitä löytyi monia loistovinkkejä, joita kokeilimme oikeasti. Netin puolelta Japan guide ja tietysti TripAdvisor ovat käytännöllisiä.


Välissä piti tietysti herkutella, että matkakuume ei vie voimia. Sastamalainen konditoria on avannut tänä vuonna uuden kahvilan Tampereen Tuomiokirkonkadulle. Pyymäen Omasta löytyy ihana valikoima erimakuisia macaroneja. Nappasimme sieltä mukaan passion-suklaan, vihreän teen, vadelman ja lakritsin. Nam!


Joka tapauksessa miltäs kuulostaa joulu Nozawa Onsenissa: pikkukylä vuoristossa, laskettelukeskus, pisin rinne 10 kilometriä, 13 ilmaista onsenia eli kuumalähdekylpylää ja perinteinen japanilainen majoitus tatameineen ja futoneineen? Varattu on.

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Oli pakko googlettaa teidän joulumesta. I-HA-NA! :)

Tuuli kirjoitti...

Haha! En kyllä millään malta oottaa! :)